Lebăda Tică, simbol al orașului Târgu Jiu, a fost rănită după ce a fost atacată cu pietre de niște tineri: ”Incredibil în ce lume trăim” (Video)

Lebăda Tică, simbol al orașului Târgu Jiu, a fost rănită după ce a fost atacată cu pietre de niște tineri: ”Incredibil în ce lume trăim” (Video)

Un grup de tineri a rănit masculul de lebădă din Târgu Jiu botezat Tică, pe lacul din cartierul Bicaz. Pasărea, un simbol al orașului, este lovită la cap şi are probleme neurologice. Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj încearcă să găsească făptaşii.

”Incredibil ce „oameni” avem în jurul nostru… Incredibil în ce lume trăim. Astăzi un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu… Masculul de lebădă Tică. Acesta se afla pe apă în imediată apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanţă. Sper şi cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video şi care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliţă”, a scris pe Facebook, Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

ADVERTISING

Acesta a povestit că perechea de lebede are 12 ani de convieţuire şi a trecut prin perioade dificile.

”Şi-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare.Acum masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS-Gorj”, a mai transmis sursa citată.

Acesta cere forţelor de ordine ”măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇