La Primăria Târgu Jiu se fac teste de alcoolemie. Angajații au început să plece sau să-și ia concediu

La Primăria Târgu Jiu se fac teste de alcoolemie. Angajații au început să plece sau să-și ia concediu

Situaţie inedită la Primăria Târgu Jiu.

Mai mulți angajați au demisionat, s-au suspendat din funcţie sau și-au luat concediu, după ce edilul Marcel Romanescu a hotărât să folosească mai des aparatul pentru testarea alcoolemiei.

Există un alcooltest omologat cu care au fost testați zeci de angajați din Primărie. Edilul spune că unii au renunțat la locurile de muncă, pentru că erau dependenți de alcool: „Au cerut singuri să plece din instituție pentru că erau dependenți. Sunt împotriva unor astfel de practici“, a declarat primarul Romanescu, citat de Adevărul. 

ADVERTISING

"Nu accept astfel de derapaje, ținând cont că coordonez 600 de persoane, nu pot fi mereu la toți în birou. Nici n-am cum și nici nu-mi propun. De 4 ani am omologat acest aparat de testare și au fost și persoane care s-au retras din activitate după omologarea lui, știind că sunt dependente de alcool", adaugă edilul la TVR Info.

Etilotestul e folosit și de Poliția Locală la Târgu Jiu.

"Salariații sunt verificați în 3 situații: din dispoziția directorului, a doua este când există suspiciunea că unul dintre salariați ar fi consumat băuturi alcoolice sau când e o reclamație din afară", explică Cristian Popescu, şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu.

ADVERTISING

Pe 13 februarie secretarul general al Primăriei Târgu Jiu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,51.

Conducerea Primăriei a început o anchetă internă împotriva lui Constantin Răduțoiu, care se întâmpla în timpul programului de lucru.

El a subliniat însă că a consumat alcool lângă sediul Primăriei, nu în interior. 

„Nu am consumat alcool în Primărie, eram undeva în apropiere. Nu pot să vă spun cu cine eram. Toți am consumat alcool, dar eram în afara instituției. Eram cu niște prieteni. Posibil să mă fi turnat unul dintre ei. De fapt, voiam să mut mașina de lângă Primărie și să o anunț pe soția mea să vină să o ia. Fix atunci m-a oprit un echipaj. De ce m-am urcat băut la volan: «de bou!»“, a declarat secretarul pentru Mediaquality.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇