În cât timp își revine creierul după ani de abuz de alcool

În cât timp își revine creierul după ani de abuz de alcool

Cercetătorii au aflat cât de mult îi ia creierului să se recupereze după ce intervine abstinența, în cazul celor care suferă de tulburarea de consum de alcool (AUD) sau alcoolism.

Un studiu realizat în SUA a arătat că persoanele cu tulburare de consum de alcool (AUD) își recapătă grosimea cortexului, cel mai exterior strat de țesut cerebral care poate deveni mai subțire la persoanele cu AUD, după o perioadă de abstinență de 7,3 luni, scrie Science Alert.

Subiecții incluși în studiu, persoane care au experimentat AUD ani buni, au avut grosimea corticală echivalentă statistic cu cea a participanților fără această boală, în 24 din 34 de regiuni de interes ale creierului, după 7,3 luni. Cele mai multe și mai rapide schimbări au avut loc în prima perioadă a abstinenței, în intervalul o săptămână - o lună.

ADVERTISING

„Există informații foarte limitate în domeniul tulburărilor legate de consumul de alcool cu privire la modul în care structura creierului uman se recuperează după abstinența pe termen lung după tratament”, a declarat autorul studiului, Timothy C. Durazzo, de la Universitatea Stanford.

„Studiul nostru este primul care demonstrează recuperarea semnificativă a grosimii corticale în mai multe regiuni la cei care caută tratament pentru tulburarea consumului de alcool, în aproximativ 6-7 luni de abstinență după tratament”, a mai spus omul de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Câteva dintre regiunile cerebrale studiate de oamenii de știință sunt cele care răspund de dispoziție, auto-control, esențiale în menținerea abstinenței de la alcool.

Cu toate acestea, spune autorul studiului, „relația dintre îmbunătățirea grosimii corticale, afecțiunile și simptomele psihiatrice și măsurarea funcției cognitive și a calității vieții trebuie examinată”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇