Justiția italiană a decis: Copiii trebuie să primească la naștere numele ambilor părinți

Justiția italiană a decis: Copiii trebuie să primească la naștere numele ambilor părinți

Practica impunerii numelui de familie al tatălui la nașterea unui copil este „discriminatorie și dăunătoare”, a decis Curtea Constituțională a Italiei.

Copiii italieni ar trebui să primească la naștere numele de familie al ambilor părinți, a stabilit Curtea Constituțională, modificând tradiția prin care toți nou-născuții primeau automat numele tatălui, relatează The Guardian.

Instanța supremă a motivat într-un comunicat că această practică era "discriminatorie și dăunătoare pentru identitatea copilului", menționând că ambii părinți ar trebui să poată alege numele de familie.

ADVERTISING

Fiecare copil ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți pentru ca el să decidă în cazul în care aceștia nu cad de acord ca nou-născutul să poarte doar unul dintre ele, a stabilit instituția.

Pentru a intra în vigoare, noua prevedere trebuie aprobată de Parlament.

Ministrul italian al Familiei, Elena Bonetti, a scris într-un mesaj postat pe Facebook că Guvernul va susține pe deplin procedura din Parlament: "Trebuie să-i dăm substanță (deciziei - n.red.)… și este o prioritate majoră și o sarcină urgentă a politicului să o facă".

ADVERTISING

Ministrul a adăugat că părinții ar trebui să-și asume responsabilități egale în creșterea unui copil.

Papa Francisc și liderii politici italieni și-au exprimat îngrijorarea privind impactul scăderii natalității asupra societății italiene, costul ridicat al creșterii copiilor fiind unul dintre factori.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇