Japonia a executat trei bărbați condamnați pentru crimă. De când nu se mai aplicase pedeapsa capitală, pe insulă

Japonia a executat trei bărbați condamnați pentru crimă. De când nu se mai aplicase pedeapsa capitală, pe insulă

După o pauză de doi ani, Japonia a aplicat din nou pedeapsa cu moartea, pentru trei bărbați care fuseseră găsiți vinovați de crime multiple.

Reprezentanți ai UE, dar și ai mai multor grupuri care militează pentru respectarea drepturilor omului au încercat să convingă autoritățile japoneze să renunțe la execuție, dar Guvernul nipon a refuzat.

Așa că zilele trecute au fost executați prin spânzurare Yasutaka Fujishiro (65 de ani) care și-a ucis șapte rude, în 2004. De asemenea, au fost pedepsiți cu moartea Tomoaki Takanezawa (54 de ani) și Mitsunori Onogawa (44 de ani) care au ucis, în 2003, doi angajați ai unei săli de jocuri, transmite The Guardian.

ADVERTISING

Acestea au fost primele execuții care au avut loc în Japonia, din 2019 încoace și primele pe care autoritățile le-au aplicat de când premier la Japoniei este Fumio Kishida (în foto).

Anterior, Japonia a mai executat prin spânzurare trei deținuți, pe 26 decembrie 2019. Iar în 2018 a spânzurat 15 condamnați la moarte, dintre care 13 făceau parte dintr-o sectă și fuseseră găsiți vinovați pentru organizarea unui atac cu gaz sarin la metrou, în Tokyo, în 1995.

Amnisty International a acuzat, în repetate rânduri, Japonia că îi supune pe condamnații la moarte la o pedeapsă „crudă, inumană și degradantă”.

ADVERTISING

Guvernul japonez susține că pedeapsa cu moartea se bucură de susținerea poporului japonez.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇