Instituții și companii de stat cheltuiesc mii de euro din bani publici pe coșuri - cadou de Paște

Instituții și companii de stat cheltuiesc mii de euro din bani publici pe coșuri - cadou de Paște

Instituții, administrații și companii cu capital de stat cheltuiesc mii de euro pentru coșuri cu delicatese de Paște, cumpărate prin încredințări directe.

Iată doar câteva exemple.

Camera Deputaților: sute de coșuri – cadou de Paște. Și de Crăciun a cumpărat de la aceeași firmă

Camera Deputaților a atribuit direct, pe 6 aprilie 2023, o procedură prin care să își cumpere 120 de coșuri cadou, în valoare de 138,65 lei bucata. Valoarea totală a achiziției a fost – potrivit datelor din Sicap – de 16.638 lei (echivalentul a 3.373 euro).

Potrivit descrierii din Sicap, fiecare pachet cadou conține:  

ADVERTISING
  • Vin roșu cupaj sec D.O.C.-C.M.D. Siel Dealu Mare-Tohani (0,75l)
  • Specialitate de patiserie cu cremă de ciocolată Torta DalColle (300g)
  • Praline artizanale, cu ingrediente naturale, din ciocolată neagră cu cremă de mango, pepene galben și mentă Cio&Co (60g)
  • Cutie metalică cu selecție de foietaj premium cu unt si diverse umpluturi, Millefoglie D’ Italia Pasticceria Matilde Vicenzi (375g)
  • Ou din ciocolată cu lapte, decorat manual cu fructe deshidratate (100g)
  • Cutie roșie de cadouri

Firma de la care Camera Deputaților cumpără - prin achiziție directă - aceste produse se numește Mercurius Design SRL. Asociați și beneficiari reali sunt Simona Codruța și Răzvan Dorin Miron, potrivit portalului cu informații de business listăfirme.ro.

ADVERTISING

Camera Deputaților apreciază produsele livrate de această societate.

Și anul trecut, pentru Paștele 2022, instituția ales să cumpere în urma unei încredințări directe tot de la societatea Mercurius Design SRL 120 de pachete cadou la prețul de 121 lei bucata.

Iar pentru Crăciunul precedent, Camera Deputaților a organizat două achiziții directe pe care le-a primit aceeași firmă pentru:

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, încredințări directe pentru 300 de coșuri cadou

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a încheiat 4 proceduri de atribuire directă, în valoare totală de 28.561 lei (echivalentul a aproape 5.800 euro) prin care să cumpere 300 de coșuri cadou pentru Paște.

ADVERTISING

Iată datele, așa cum figurează ele în Sicap:

ASF a făcut toate încredințările directe căte aceeași firmă numită Le Manoir SRL. Este o firmă care livrează pe piața românească branduri premium de alimente și băuturi. Asociați și beneficiari reali sunt Dorin Cristian și Maria Eliza Preotu.

Pe site-ul companiei puteți vedea, în linii mari, ce produse conțin pachetele cadou standard. De regulă vin alb și roșu, terină și dulciuri, cum ar fi crepes sau panetonne.

ASF a mai cumpărat produse de lux de la această societate, prin încredințare directă. Spre exemplu, pe 16 februarie a cumpărat a sticlă de șampanie Bollinger B13 în cutie cadou, la prețul de 676,47 lei.

Și anul trecut ASF a cumpărat produse gastronomice tot de la societatea Le Manoir SRL. Mai exact, a desfășurat:

achizitii-ASF

Romgaz: 22.000 lei pentru 100 de coșuri cadou

Și companii cu capital de stat cumpără pachete cadou.

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, spre exemplu, a făcut pe 4 iulie o achiziție directă prin care a cumpărat 100 de pachete cadou de Paște cu suma de 22.000 lei (echivalentul a 4.451 euro).

Potrivit datelor din Sicap, fiecare dintre cele 100 de pachete va conține: Panettone și fursecuri artizanale Balocco, bezele de patiserie, ciocolată cu lapte, ouă de Ciocolată și iepuraș de ciocolată Lindt, fursecuri și vin roșu Novaripa Sagoma Rosso I.G.T (sticlp de 750 Ml). Totul, împachetat într-un un coș de cadou.

Societatea care livrează coșurile se numește Vinuri Shop Concept SRL. A fost înființată anul trecut în luna august și are sediul social în Sectorul 3.

Potrivit portalului cu informații de business listăfirme.ro, asociații și beneficiarii reali declarați ai societății sunt: Constantin Vlad Bușe și Constantin Octavian Buși.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇