Înghețate Milka și KitKat, retrase din Mega Image, din cauza oxidului de etilenă

Înghețate Milka și KitKat, retrase din Mega Image, din cauza oxidului de etilenă

Mega Image a retras de la vânzare două tipuri de înghețată – unul de la Milka și unul de la KitKat.

Problema cu aceste deserturi reci este oxidul de etilenă, care se regăsește într-un nivel peste limitele legale, potrivit ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor).

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele Milka înghețată ministick și KitKat înghețată băț. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, anunță ANSVSA.

ADVERTISING

Totodată, Mega Image le cere clienților care au cumpărat aceste tipuri de înghețată să nu le consume și fie să le distrugă, fie să le returneze în magazin. Dar pentru asta este nevoie de bon fiscal.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la dată de 16.08.2021”.

ADVERTISING

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată şi deserturi au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Vezi și:

ADVERTISING

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇