„Înfometați-vă și o să-l vedeți pe Iisus”. Zeci de cadavre au fost descoperite, inclusiv ale unor copii care au murit de foame

„Înfometați-vă și o să-l vedeți pe Iisus”. Zeci de cadavre au fost descoperite, inclusiv ale unor copii care au murit de foame

Poliția din Kenya a descoperit 21 de cadavre îngropate. Bănuiește că sunt ale unor oameni care s-au lăsat păcăliți de un pastor și au acceptat să se înfometeze până la moarte.

Trupurile au fost descoperite în pădurea Shakahola, în apropiere de orașul Malindi de pe coasta estică a țării, transmite CNN.

15 dintre decedați erau membri ai Bisericii Internaționale a Veștilor Bune. Iar într-unul dintre morminte, oamenii legii au descoperit o familie întreagă: părinții și cei 3 copii ai lor.

În acest caz, polițiștii l-au arestat, încă de pe 15 mai, pe Paul Mackenzie Nthenge. Televiziunea de stat KBC l-a numit pe acesta „lider de grupare religioase” și estimează că s-au descoperit deja 58 de morminte ale adepților bisericii sale.

ADVERTISING

De fapt, Paul Mackenzie Nthenge e bănuit că i-a convins pe oameni să se înfometeze, promițându-le că așa îl vor vedea pe Iisus. Iar oamenii au crezut în promisiunile lui și s-au înfometat până la moarte.
Paul Mackenzie Nthenge susține că n-a greșit cu nimic și că și-ar fi închis biserica încă din anul 2019.

Dar autoritățile nu i-au acordat dreptul de a fi eliberat pe cauțiune, ci au ales să îl țină, în continuare, în arest.

Cotidianul The Standard din Kenya scrie că oamenii legii au luat probe de ADN de la cadavrele descoperite și încearcă să stabilească acum dacă acei oameni au murit, într-adevăr, de foame.

ADVERTISING

Kenya este o țară în care mulți oamenii sunt religioși. Și parte dintre ei cad victime unor lideri religioși extremiști, ale căror biserici nu sunt recunoscute oficial de nicio autoritate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇