Incidența Covid continuă să atingă noi recorduri în București. Sectorul 1 se apropie de 18 cazuri la mie

Incidența Covid continuă să atingă noi recorduri în București. Sectorul 1 se apropie de 18 cazuri la mie

Incidența Covid a ajuns, joi, la un nou record în Bucureşti – 15,42. Miercuri fusese depășit pragul de 15 cazuri la mia de locuitori, în condițiile în care acum o lună, incidenţa era de 10 ori mai mică, de 1,52.

Iată cum arată situația pe sectoare:

  • Sectorul 1 - 17,63 cazuri la mia de locuitori
  • Sectorul 2 - 15,85 cazuri la mia de locuitori
  • Sectorul 3 - 12,83 cazuri la mia de locuitori
  • Sectorul 4 - 15,96 cazuri la mia de locuitori
  • Sectorul 5 - 15,90 cazuri la mia de locuitori
  • Sectorul 6 - 16,38 cazuri la mia de locuitori
ADVERTISING

Miercuri, în București au fost raportate 3.119 cazuri noi de Covid. De la începutul pandemiei, în Capitală au fost confirmați cu boala 241.221 de oameni.

Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a avertizat public joi că rata de infectare în București și Ilfov a depăși de mult timp cota la care era necesar să fie luate măsuri și consideră că se impune urgent instituirea unei carantine pentru cel puțin 14 zile, chiar dacă este o măsură incomodă.

La acest moment un sfert din școlile din București au închis deja porțile și au trecut cursurile în online, din cauza cazurilor de Covid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Situația este critică și în spitale, unde de mai multe zile locurile la ATI sunt ocupate în totalitate. Medicii spun că din nefericire locurile se eliberează prin decesul pacienților, dar sunt imediat ocupate de bolnavi care așteptau un pat pentru că starea lor este gravă.

Medicii din Capitală au transmis miercuri o scrisoare deschisă intitulată ”strigăt de disperare” în care spun că le este din ce în ce mai greu să facă față valului de îmbolnăviri de Covid atât în rândul populației, cât și în rândul cadrelor medicale. Ei fac apel la opulație să se vaccineze pentru a evita, chiar și în cazul îmbolnăvirii, să facă o formă gravă care să le pună viețile în pericol.

ADVERTISING

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că pregătește un alt maraton al vaccinării în Capitală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇