Începe școala în pandemie: Câte locuri sunt la Spitalul Grigore Alexandrescu din București pentru micuții cu Covid

Începe școala în pandemie: Câte locuri sunt la Spitalul Grigore Alexandrescu din București pentru micuții cu Covid

Reprezentanții DSP București au cerut la sfârșitul săptămânii trecute ca și spitalele să se pregătească de începerea noului an școlar în condiții de pandemie. Ca răspuns, cei de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală au spus că vor suplimenta numărul de locuri atunci când situația o va impune.

În prezent sunt doar 10 paturi pentru COVID-19 pentru afecțiuni respiratorii și 177 de paturi cu izolare pentru restul afecțiunilor. În fiecare secție există salon tampon pentru COVID-19 combinat  cu alte afecțiuni. De asemenea, toți pacienții sunt testați la internare.

ADVERTISING

Până acum, unitatea spitalicească nu a făcut niciun plan în vederea deschiderii școlilor.

“Noi avem o secție COVID-19. Este vorba despre un pavilion, pentru că suntem spital pavilionar și atunci un pavilion a fost făcut special cu circuite pentru COVID. Paturile pentru copiii infectați în contextul începerii școlii se vor suplimenta dacă va fi cazul. Deocamdată nu au existat probleme privind ocuparea paturilor”, a explicat medicul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, pentru B1.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea a precizat că, atunci când vin cazuri care vizează strict probleme respiratorii, acestea sunt direcționate către spitalele de profil.

“De cele mai multe ori, pacienții se adresează la noi pentru alte patologii, nu cele care apar strict în context COVID-19. Cei care aveau probleme respiratorii au fost trimiși la spitalele pentru boli infecțioase, spitalele Balș și Babeș care au preluat și copii”, a mai spus Raluca Alexandru.

ADVERTISING

Ea a fost întrebată și dacă părinții pot sta împreună cu copiii în caz de internare sau sunt despărțiți.

„De obicei, copiii au stat împreună cu părinții. Doar dacă apăreau fenomene speciale se despărțeau, de exemplu, dacă părintele necesită tratament special și nu se poate face la noi în spital. Dar în principiu vorbim despre pacienți care nu prea dezvoltă simptome speciale.

Cei mici pot avea la rândul lor unele probleme respiratorii. Din fericire și părinții lor sunt mai tineri și nu dezvoltă boala cu fenomene grave, mai agresive”, a explicat medicul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇