Înaintea campaniei electorale, Primăria Sectorului 5 face concerte și dă pomeni. Oamenii, îndemnați să se prindă în horă, "că n-or să moară"!

Înaintea campaniei electorale, Primăria Sectorului 5 face concerte și dă pomeni. Oamenii, îndemnați să se prindă în horă, "că n-or să moară"!

Deloc speriați că s-ar putea îmbolnăvi de Covid – 19, o mulțime de bucureșteni s-au adunat, sâmbătă după-amiază, la un concert organizat de Primaria Sectorului 5 în Parcul Sebastian.

Încă din cursul dimineții de sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un afiș. Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 5 și Centrul de Tineret ”Ștefan Iordache” organizau un concert în seara zilei de sâmbătă, 22 august, de la ora 18.30.

Urmau să urce pe scenă: Florin Vasilică și Grupul Teleormanii, Irina Loghin, Corina Chiriac și Constantin Enceanu.

Afis-spectacol-organizat-de-Sectorul-5
Afișul care anunța spectacolul și care a circulat pe rețelele de socializare

Din capul locului ni s-a părut de greu de înțeles de ce o primărie ar organiza un concert în timp de pandemie, tocmai în ziua în care numărul de bolnavi de Covid 19 internați la ATI a atins un nou record.

ADVERTISING

Curioși, ne-am deplasat în Parcul Sebastian. Nici bine n-am parcat că o tănără ne-a întins un pachet spunându-ne că e ”din partea domnului primar”. Care domn primar? E destul de lesne de înțeles din poza de pe pachet: primarul Setorului 5, Daniel Florea.

Cadoul-de-la-Daniel-Florea
Foto: Pachetele împărțite în Parcul Sebastian ca fiind ”din partea domnului primar”. Foto: Gabriel Kolbay

De fapt, pe pachet mai sunt inscripționate: sigla PSD, două liste cu obiective din administrație pe care Daniel Florea le consideră atinse și datele de contact ale primarului (adresele de Facebook, Instagram și Twitter, dar și adresa blogului).

ADVERTISING

În pachet erau patru măști sanitare de unică folosință și două recipente de 50 de ml cu dezinfectant.

Tânăra care ne-a dat pachetul n-a reușit să ne lămurească dacă pachetul e ”din partea domnului primar” în sensul că Daniel Florea a cumpărat din banii săi produsele. Pentru că dacă le-a cumpărat din bugetul Primăriei Sectorului 5, atunci e greu de zis că ele mai sunt ”din partea primarului”.

Concert cu distanțare și măsuri anti-Covid 19 doar de ochii lumii

Prin Parcul Sebastian era oricum lume multă, sâmbătă seară. Dar în cea mai mare parte a parcului, oamenii stăteau pe bănci sau se plimbau, în grupuri mici.

ADVERTISING

Aglomerat de-a dreptul era doar în zona concertului. Organizatorii au amenajat un spațiu pentru spectatori, în care au pus scaunele la o oarecare distanță unele de altele. Și au avut grijă ca în această zonă să nu intre decât cine are loc pe scaun.

La un moment dat se amenajase și o zonă cu dezinfectant și termometre. Dar acestea nu foloseau, de fapt, la nimic, în toată aglomerația care s-a creat în parc!

Două au fost problemele.

Mai intâi, nimeni n-a avut grijă să nu se îngrămădească oamenii care s-au adunat în preajma zonei amenajate cu scaune. Așa că strânși să asculte concertul, respectivii oameni au ajuns destul de repede să își sufle unii altora în ceafă!

Dar probleme au fost și în zona amenajată. În timpul concertului, unii spectatori și-au mai apropiat scaunele, ca să poată vorbi și să se bucure mai mult de seară. Și s-a mai dus din distanțare!

fara-masca-
Odată ce au înscins dansul, oamenii au renunțat la portul corect al măștii. Foto: Gabriel Kolbay

Apoi, odată ce au urcat pe scenă Florin Vasilică și Teleormanii, mulți spectatori au uitat de mască și distanțare. Solistul a povestit mai întâi că e prieten cu primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea. Și că, la invitația lui Daniel Florea va veni oricând să cânte.

Apoi a început recitalul. Iar parte dintre spectatori au început să danseze. Înfierbântați, mai mulți și-au dat jos măștile. Și n-a trecut mult până când și parte dintre oamenii de pe scaune le-au urmat exemplul și și-au lăsat măștile sub nas.

Ba, până și Florin Vasilică le-a zis oamenilor că ar coborî între ei, pentru că el e sigur că nu s-ar îmbolnăvi (de Covid-19 - n.red.) din cauză că ”e prea al dracu”.

Dans în Parcul Sebastian, la concertul organizat de Primăria Sectorului 5, Video: Gabriel Kolbay

Și n-a fost singura dată când artistul le-a spus oamenilor să joace și să se simtă bine, că n-or să moară! Și oamenii au ascultat și s-au mai încins o dată la joc!

Îngrămădeală și dans fără măsuri de protecție anti-Covid 19, la concertul Primăriei Sectorului 5 din Parcul Sebastian

Măști sanitare nu purtau corect nici vânzătorii de porumb fiert și nici ceilalți comercianți de ocazie veniți sâmbătă seara în Parcul Sebastian.

Cum va justifica Primăria Sectorului 5 organizarea acestui concert acum, în plină pandemie? Rămâne să aflăm.

Cert este că nu a fost singurul eveniment de acest gen organizat de Primăria Sectorului 5 în timpul pandemiei. Potrivit Liberatea, un eveniment similar a avut loc pe 24 iunie, în același loc.

Citește și:

Cu câteva zile înainte de campania electorală, Primăria lui Daniel Tudorache dă 25.000 de euro ca să își facă revistă. Clotilde Armand depune plângere la Parchet și AEP

Muncitorii lui Negoiță au continuat să construiască pe spațiul verde, chiar și după ce Garda de Mediu le-a interzis să o facă și i-a amendat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇