Iași: 39 de copii din centre de plasament sunt infectați cu coronavirus

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Ion Florin, a declarat că 39 de copii din două centre de plasament au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19.

Ion Florin a declarat că rezultatele analizelor efectuate de DSP au confirmat infectarea a 39 de copii din cei 67 câţi sunt în Centrul rezidenţial „Sf. Nicolae” din Paşcani şi Centrul rezidenţial din Verşeni.

Situație alarmantă și la Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași. Mai sunt doar câteva locuri pentru pacienții COVID-19

ADVERTISING

Copiii din cele două centre au fost testaţi după ce în cursul săptămânii trecute 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 11 de la Centrul "Sf. Nicolae" de la Paşcani şi cinci de la Centrul din Verşeni.

Zeci de îmbolnăviri de COVID la centre pentru copii din Buzău și cămine de bătrâni din Iași

"Copiii au vârste între 7 şi 14 ani şi sunt asimptomatici. Sunt 21 de copii infectaţi de la Centrul rezidenţial "Sf. Nicolae" din Paşcani şi 18 de la modulele familiale din Verşeni.

Evaluăm situaţia împreună cu reprezentanţii DSP şi luăm măsurile care se impun", a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

ADVERTISING

Mesajul unui medic din Ploiești pentru cei care cred conspirații despre COVID: Toată ura de acum nu este altceva decât neputința de a folosi pârghii bolnave pentru a-ți vedea rezolvat interesul de moment. Vechile cutume sunt dărâmate!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇