Situație alarmantă și la Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași. Mai sunt doar câteva locuri pentru pacienții COVID-19

Situație alarmantă și la Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași. Mai sunt doar câteva locuri pentru pacienții COVID-19

Și la Spitalul „Sf. Parascheva” din Iași medicii se confruntă cu probleme din cauza lipsei paturilor pentru pacienții cu COVID-19.

Managerul Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași, Carmen Dorobăț, a declarat, la Digi24, că mai sunt doar 8 locuri pentru pacienții cu COVID-19.

„La Iași, semnalul de alarmă l-am tras după ce într-o gardă de weekend am avut 20 de internări. A fost o premieră, așa ceva nu s-a întâmplat nici în perioada stării de urgență.

Vorbim de o gardă de 24 de ore, mi-am dat seama că lucrurile vor deveni mai zgomotoase de la o zi la alta.

ADVERTISING

Așa a fost pe tot parcursul săptămânii. Am calculat gardă cu gardă numărul de locuri libere și ce se poate întâmpla de la o zi la alta. Dacă se continuă acest trend crescut în platou, vom avea probleme cu locurile. Cetățenii să înțeleagă importanța purtării măștilor și păstrarea distanței sociale", a declarat Dorobăț.

Managerul spitalului a precizat că în loc să existe o stare de relaxare trebuie să se gândeasca ce vor face dacă nu vor mai avea locuri.

Pacienții asimptomatici au fost direcționați spre spitalul CFR din Iași

„Negativarea se produce greu, am avut o pacientă la care s-a produs negativarea după 52 de zile de la internare.

ADVERTISING

Toată populația trebuie să înțeleagă că, dacă nu vor avea grijă, vor fi probleme privind asistența regională la nivel regional”, a mai spus ea.

Managerul a precizat că pentru a nu se trezi în fața unui blocaj, pacienții asimptomatici au fost direcționați spre spitalul CFR din Iași.

Citește și:

Institutul Marius Nasta nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19

Medicii de la Colentina acuză că spitalul stă blocat pentru mai puţin de 100 de bolnavi cu coronavirus, majoritatea asimptomatici

Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇