Institutul Marius Nasta nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19

Institutul Marius Nasta nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19

Sitația din spitale începe să fie critică. Conducerea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta a anunțat că nu mai există locuri libere pentru pacienții COVID pozitiv.

„Avem acum internați un număr de 50 pacienți confirmați și 3 suspecți. Menționăm că în schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcționarea provizorie pentru pacienții COVID 72 de paturi. 10 paturi pentru pacienții suspecți, 13 pentru coinfectie COVID -TB și 49 pentru pacienții COVID pozitiv”, au transmis reprezentanții institutului Marius Nasta pe Facebook.

ADVERTISING

Aceștia au precizat că, deși teoretic există 10 locuri la suspecți, în saloane de 2 paturi, ele pot fi ocupate doar de 5 pacienți, deoarece fiecare pacient este internat singur în salon.

„Mai avem locuri pentru pacienții cu coinfectie TB-COVID și două locuri la suspecți”, au punctat ei.

Într-o intervenție la Digi24, managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație.

„Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili!

Acest număr de cazuri în creștere cu ocuparea de locuri în spitale este un lucru critic, poate crea într-o unitate de timp riscul ocupării paturilor din ATI. Evoluția acestor pacienți nu poate fi prevăzută de nimeni, forme aparent ușoare de boală se pot transforma în situații critice", a declarat ea.

În multe spitale din țară situația este critică

Și la Spitalul de Boli Infecțioase "Matei Bals", din Capitală, sunt probleme.

ADVERTISING

"În momentul ăsta nu sunt locuri libere. Este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare.

Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui numar de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI", a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Europa FM.

Citește și:

Medicii de la Colentina acuză că spitalul stă blocat pentru mai puţin de 100 de bolnavi cu coronavirus, majoritatea asimptomatici

Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇