Zeci de îmbolnăviri de COVID la centre pentru copii din Buzău și cămine de bătrâni din Iași

Autorităţile de sănătate publică au declarat focare de coronavirus în două centre pentru copii din Buzău, după confirmarea cu COVID-19 a şapte angajate din aceste centre. Testarea copiilor abia săptămâna viitoare va începe, așa că nu se știe încă dacă au fost și ei infectați.

Potrivit dr. Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, la Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap nr. 9, unde se află 94 de persoane (angajaţi şi beneficiari), trei persoane au fost confirmate pozitiv.

Bilanț coronavirus: Situația devine îngrijorătoare. Încă 330 de cazuri noi în 24 de ore. Numărul deceselor a ajuns la 1.500

ADVERTISING

La nivelul Comunităţii de Supraveghere şi Control a Copilului cu Dizabilităţi se află 37 de persoane (personal şi beneficiari), iar 4 au fost confirmate pozitiv. Toate persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2, care sunt din rândul angajaţilor, au fost internate în unităţi sanitare.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declanşat ancheta epidemiologică şi a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului.

"Nu facem decât să recomandăm intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi respectarea normelor specifice acestei transmiteri de SARS-COV-2.

Ne gândim la distanţa socială, la interzicerea asocierii de personal în timpul programului de activitate si la portul permanent şi complet al echipamentului.

ADVERTISING

Probabil ne vom confrunta şi cu alte situaţii deosebite pentru că de săptămâna viitoare începe şi testarea asistaţilor din aceste colectivităţi”, a declarat dr. Scântei.

Până în prezent, în judeţul Buzău s-au înregistat 397 de cazuri de coronavirus, dintre care 173 de persoane s-au vindecat, iar 8 au decedat. Sâmbătă, autorităţile au anunţat 28 de noi cazuri de COVID-19, la persoane cu vârste între 4 luni şi 80 de ani. Patru pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi la laboratoare private.

Noi focare de coronavirus: De la o fabrică de ciocolată din București, la spitale, primării și un centru pentru tineri cu handicap din Galaţi

ADVERTISING

Focare și în căminele de bătrâni din Iași

Un număr de 16 persoane angajate la două centre rezidenţiale din judeţul Iaşi au fost depistate cu COVID-19, iar Direcţia de Sănătate Publică a început anchete epidemiologice la cele două unităţi.

La Centrul rezidenţial "Sfântul Nicolae" din Paşcani au fost depistate pozitiv 11 persoane, iar la centrul rezidenţial din localitatea Verşeni au avut rezultate pozitive cinci persoane.

Cei 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv în urma testărilor periodice făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi în căminele unde se află internate persoane vârstnice.

Toţi cei 16 angajaţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, starea lor fiind bună.

DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică la cele două unităţi din judeţul Iaşi. Activitatea în cele două centre nu a fost sistată.

"Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început pe data de 18 iunie acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate.

Pentru această acţiune sunt mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pentru a preleva probe de la personalul din aceste centre.

Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru efectuarea operaţiunilor de igienizare. Activitatea de testare continuă în perioada următoare", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇