Furtunile au făcut ravagii în 14 județe. Case inundate, copaci doborâți, drumuri închise, zeci de oameni salvați

Furtunile au făcut ravagii în 14 județe. Case inundate, copaci doborâți, drumuri închise, zeci de oameni salvați

Peste 30 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate în urma ploilor şi furtunilor de sâmbătă. Au fost inundate case, curţi şi anexe, au fost doborâţi copaci, iar acoperişul unui centru comercial a luat foc după ce a fost lovit de un fulger.

În judeţul Alba, s-a intervenit pentru salvarea a 25 de persoane, dintre care patru au rămas blocate pe o stâncă, după ce nivelul unui pârâu a crescut. În Hunedoara, 23 de persoane au fost evacuate, iar circulaţia este întreruptă pe trei drumuri judeţene.

„Astăzi, 24 iunie, în intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă au produs efecte în 32 de localităţi din 14 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Timişoara şi Vrancea), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 6 anexe, 73 de curţi, 8 subsoluri, pentru degajarea a 30 copaci, fiind avariate 2 autoturisme, 2 acoperişuri de case şi 6 anexe, precum şi pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unui complex comercial lovit de fulger”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

ADVERTISING

În localitatea Râmeţ din judeţul Alba, s-a intervenit pentru salvarea unui grup de 25 de turişti, cu vârste cuprinse între 20-60 de ani, care nu au mai putut înainta din cauza creşterii nivelului pârâului Râmeţ din satul Cheia, localitatea Râmeţ.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost oprită pe 3 drumuri judeţene (DJ 687/HD, DJ 687D/HD, DJ 687k/HD) din cauza apei şi aluviunilor acumulate, precum şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Și ISU Hunedoara a anunțat că în județ au fost afectate două drumuri naţionale (DN 74, DN 7), trei drumuri judeţene (DJ 687J, DJ 687K, DJ 687F) și trei drumuri comunale (DC 103A, DC 115A, DC15). De asemenea, au fost afectate aproximativ 170 de anexe gospodăreşti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 12 localităţi din judeţele Bacău şi Hunedoara.

Totodată, un număr de 23 de persoane au fost evacuate (13 bărbaţi, 8 femei, 3 minori), nefiind înregistrate victime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇