Firea pierde la tribunal un proces în care a dat în judecată jurnalişti: Primarii nu pot cheltui fonduri publice ca să-şi apere imaginea

Firea pierde la tribunal un proces în care a dat în judecată jurnalişti: Primarii nu pot cheltui fonduri publice ca să-şi apere imaginea

Tribunalul București a decis săptămâna aceasta că un cetățean nu poate folosi calitatea oficială de primar ca să acuze că ”i-a fost lezată demnitatea”. Aceasta este hotărârea dintr-un proces intentat de edilul Gabriela Firea unor jurnaliști.

Mai exact, Firea a dat din banii Primăriei Capitalei 8.500 de lei drept taxă de timbru în procesul cu echipa de jurnaliști de investigație de la Libertatea și Gazeta Sporturilor. Taxa de timbru a fost stabilită pentru despăgubirea de 100.000 de euro pe care a cerut-o Firea.

ADVERTISING

Libertatea precizează că, dacă Firea ar fi intentat procesul pe persoană fizică, era scutită de taxă de timbru.

Tribunalul București a respins cererea joi. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la o instanţă superioară.

“Judecătorii de la Tribunalul București au punctat că primarul general, ca autoritate publică locală executivă, nu are recunoscut un drept la demnitate, care este un drept al persoanei fizice și, prin asemănare, și al persoanei juridice”, a spus avocatul Diana Hatneanu, care a reprezentat jurnaliștii în acest caz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Precedent pentru alți primari


Decizia a fost comentată și de jurnalistul Răzvan Luțac, pe Facebook.

„Așadar, doamna Firea ne-a dat în judecată pe banii noștri. Și a pierdut. (...) Poate fi un semnal și pentru alți primari care folosesc bani publici pentru a se apăra ca persoană fizică”, a explicat el situaţia creată.

Luțac a vorbit despre motivul pentru care Firea a dat în judecată jurnaliștii.

„Fostul primar general a fost deranjat de seria legată de jaful de la spitalul Gomoiu, sesizată de Corpul de Control al Guvernului.

ADVERTISING

Ziarul a mai relatat că, în campania sa permanentă de imagine, Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro din bugetul muncipalității promovând un spot cu spitalul unde cheltuielile au fost umflate și cu peste 2.000%, potrivit expertizelor făcute chiar de specialiștii angajați de Primărie".

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇