Doar un angajat din 10 care lucrează de la distanță vrea să revină la birou (sondaj PwC)

Doar un angajat din 10 care lucrează de la distanță vrea să revină la birou (sondaj PwC)

Aproape jumătate dintre angajaţi (48%) consideră că angajările tradiţionale nu vor mai exista şi că abilităţile vor fi „vândute” pe termen scurt companiilor care au nevoie de acestea, arată rezultatele unui sondaj realizat de PwC.

Cercetarea „Hopes and fears 2021” relevă, totodată, faptul că 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

De asemenea, aproximativ trei sferturi (72%) din totalul persoanelor chestionate preferă un mix între telemuncă şi mersul la birou, însă doar 9% ar dori să revină la birou cu program complet.

ADVERTISING

În acelaşi timp, 44% dintre angajaţi ar fi de acord să-şi lase angajatorul să folosească tehnologia pentru a le monitoriza performanţa la locul de muncă, inclusiv senzori şi dispozitive (de exemplu, telefoanele sau ceasurile smart). Cu toate acestea, 41% spun că nu ar merge atât de departe încât să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din reţelele sociale.

ADVERTISING

Aproape jumătate dintre angajați vor să își înființeze propria afacere

Potrivit sondajului citat, 60% dintre cei intervievaţi se tem de automatizarea locurilor de muncă, iar 39% cred că locurile lor de muncă vor fi "depăşite" peste cinci ani.

Pe de altă parte, peste trei sferturi dintre angajaţi (77%) se simt pregătiţi să înveţe noi abilităţi sau să se reprofileze, în timp ce 49% ar dori să-şi înfiinţeze propria afacere.

În plus, 50% din eşantionul de salariaţi chestionaţi afirmă că s-au confruntat cu discriminarea la locul de muncă, ceea ce i-a determinat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională, 13% declară că pierd oportunităţile din cauza etniei şi 14% că au suferit discriminări pe motive de gen, femeile fiind de două ori mai afectate decât bărbaţii.

ADVERTISING

Trei sferturi dintre lucrătorii la nivel global (75%) spun că şi-ar dori să lucreze pentru o organizaţie care va aduce o "contribuţie pozitivă la societate", dar 54% susţin că, dacă ar fi obligaţi să aleagă, ar prefera un loc de muncă care le-ar permite "să-şi maximizeze veniturile" în locul unuia care "face diferenţa" (46%).

Sondajul PwC a fost realizat în rândul a 32.500 de angajaţi, la nivel global.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇