Copiii care fac 14 ani vor primi gratuit cartea de identitate electronică. La fel și adulții cărora le expiră CI în următorii 5 ani

Copiii care fac 14 ani vor primi gratuit cartea de identitate electronică. La fel și adulții cărora le expiră CI în următorii 5 ani

Guvernul a decis ca, pentru următorii 5 ani, persoanele care împlinesc în acest interval 14 ani să beneficieze de gratuitate la eliberarea cărţii de identitate electronice.

Tot gratuit vor obţine documentul şi cei cărora le expiră cartea de identitate şi cei care îşi pierd buletinul sau este deteriorat în urma unei calamităţi.

”Pentru a încuraja şi pentru a stimula adopţia acestei noi forme de identificare multiplă în era digitală, Guvernul a decis ca, pentru următorii 5 ani, persoanele care împlinesc în acest interval 14 ani, deci se califică pentru a primi carte de identitate, să beneficieze de gratuitate la eliberarea acestei cărţi de identitate.

ADVERTISING

De asemenea, aceeaşi regulă se va aplica şi pentru persoanele care au deja o carte de identitate şi va expira la termen, în următorii cinci ani, sau pentru cei a căror carte de identitate a fost deteriorată, pierdută sau distrusă într-o calamitate naturală şi în urma unei cereri”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Există un proiect pilot în judeţul Cluj pentru eliberarea acestor cărţi de identitate, în baza căruia s-au eliberat deja în jur de 17.000.

”Aceste finanţări sunt susţinute prin PNRR şi sunt estimate la 150 de milioane de euro, iar beneficiarii sunt estimaţi în următorii 5 ani la 5 milioane", a adăugat Constantin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇