Coaliţia de guvernare a decis ca pensionarii cu venituri mici să primească un ajutor în ianuarie

Coaliţia de guvernare a decis ca pensionarii cu venituri mici să primească un ajutor în ianuarie

Coaliţia de guvernare a convenit, în şedinţa de luni seară, asupra acordării unui sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, în luna ianuarie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că sunt vizate 2,5 milioane de persoane care vor avea un venit de minim 2.200 de lei.

”Am fost prezent pentru a susţine ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ, anume acel sprijin pe care pensionarii îl vor primi pentru a susţine facturile pe timp de iarnă.

Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură”, a declarat, luni seară, ministrul Muncii, după şedinţa coaliţiei.

ADVERTISING

Potrivit ministrului, ”nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venturi mai puţin de 2.200 de lei”.

Budăi afirmă că a discutat cu alţi miniştri şi aceştia i-au promis că actul normativ va fi avizat în cât mai scurt timp.

Iniţial, coaliţia a anunţat un ajutor de 1.200 de lei pentru pensionarii cu pensii mai mici de 1.600 de lei, dar din datele prezentate de ministrul Muncii valoarea ajutorului va diferi în funcţie de pensia fiecărei persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇