Clotilde Armand a lansat o hartă interactivă pe care bucureștenii pot semnala stâlpii încărcați cu cabluri

Clotilde Armand a lansat o hartă interactivă pe care bucureștenii pot semnala stâlpii încărcați cu cabluri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a lansat o hartă interactivă prin intermediul căreia bucureștenii pot semnala locurile unde se află stâlpi încărcați cu cabluri. Edilul reamintește că, potrivit legii, operatorii de telecomunicații au obligația să îngroape cablurile.

”Pentru a putea realiza o hartă cât mai completă a zonelor în care încă se regăsesc pe domeniul public stâlpi încărcați cu cabluri, am lansat o platformă în care puteți să ne semnalați online prezența acestora pe stâlpi: https://impreunafacems1luna.ro/cabluri/

FACTS: Operatorii de telecomunicații trebuie să respecte legislația în acest domeniu și să mute toate cablurile existente în acest moment de pe stâlpi în subteran. În Sectorul 1, există cea mai mare rețea de infrastructură subterană pentru telecomunicații din București (500 km), însă există și multe zone unde operatorii de telecomunicații n-au migrat rețelele de cabluri aeriene în subteran sau au lăsat aceste cabluri pe stâlpi fără să le dezafecteze”, reclama Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Primarul Sectorului 1 punctează și cadrul legal prin care ”este interzisă montarea supraterană, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, telecomunicații, transport în comun, a automatelor pentru semnalizare rutieră și altele de această natură”.

”Semnalează-ne stâlpii sufocați de cablurile operatorilor de telecomunicații!”, este apelul lansat de edil în încheiere.

Am lansat o hartă interactivă prin care puteți semnala cablurile care ne sufocă orașul. Pentru a putea realiza o hartă...

Publicată de Clotilde Armand pe Vineri, 16 aprilie 2021

În scurt timp, pe harta interactivă au apărut deja câteva zeci de locații semnalate de internauți.

cabluri
Sursa foto: AICI

Ideea pare să se fi născut după ce, zilele trecute, tot Clotilde Armand a postat pe Facebook imaginea unui astfel de stâlp încărcat cu cabluri peste măsură și foarte repede a existat o reacție, cablurile fiind date jos de operatorul de telecomunicații.

Iată că se poate. Operatorii de telecomunicații au primit mesajul meu de acum câteva zile și au înțeles că legea trebuie...

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 15 aprilie 2021
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇