Ciucă a anunțat ce se întâmplă cu ajutorul de 50 de euro dat la două luni

Ciucă a anunțat ce se întâmplă cu ajutorul de 50 de euro dat la două luni

Premierul a anunţat, joi, că voucherele de 50 de euro acordate o dată la două luni, prin programul „Sprijin pentru România”, vor fi oferite şi anul viitor. El a promis că se vor găsi şi alte soluţii pentru a putea sprijini persoanele vulnerabile.

Nicolae Ciucă a spus că decizia va fi luată după aprobarea bugetului.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârşitul lunii octombrie, nu am reuşit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să îşi asigure proiectarea bugetului şi încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament", a afirmat premierul.

ADVERTISING

El a precizat că în acest moment există angajamentul ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei.

„Valoarea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii şi, de asemenea, să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile", a adăugat şeful Executivului.

„Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim", a dat asigurări premierul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇