Capitala are 100 de parcometre noi și vor fi instalate alte 200. Cum arată și cum se folosesc (Video)

Capitala are 100 de parcometre noi și vor fi instalate alte 200. Cum arată și cum se folosesc (Video)

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că 100 de parcometre sunt amplasate în parcările din inelul central, iar în perioada următoare vor fi instalate alte 200.

„Pentru prima dată, în municipiul Bucureşti, am instalat parcometre cu care poţi plăti parcarea modern, digital şi fără comisioane, aşa cum am promis. Sunt fabricate în România, chiar în Bucureşti, aceste parcometre. 300 de bucăţi”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

El a menţionat că plăţile se efectuează "simplu şi rapid, fără taxe suplimentare", putându-se folosi cardul bancar, telefonul, QR code-ul şi tichete preplătite.

ADVERTISING

În perioada următoare, Compania Municipală Parking Bucureşti va monta toate cele 300 de automate.

"Se pot plăti: tariful orar de parcare, abonamentele pentru persoane fizice şi juridice şi tariful unic pentru autocare. Se poate opta pentru dovada plăţii pe email sau print", a precizat Bujduveanu, într-un clip în care demonstrează cum se foloseşte un astfel de aparat.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat că parcometrele reprezintă "o soluţie modernă, digitală", care foloseşte energie solară, "o soluţie pentru un Bucureşti de nivelul anului 2023".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Mă bucur foarte mult să fiu astăzi, aici, alături de domnul viceprimar Stelian Bujduveanu. Oricum, semănăm, aşa că, cu cât apărem mai mult împreună, ne puteţi distinge mai uşor", a spus el.

O nouă metoda de plată pentru parcările publice din București👉 Începând de astăzi, aveți la dispoziție o nouă modalitate de plată a parcării publice: plata prin intermediul parcometrelor. ℹ️ Platățile se efectuează simplu și rapid, fără taxe suplimentare. Puteți folosi cele mai noi tehnologii: cardul bancar sau preplătit, telefonul, smart watch, QR code-ul și tichete preplătite. Se pot plăti: tariful orar de parcare, abonamentele pentru persoane fizice și juridice și tariful unic pentru autocare. Se poate opta pentru dovada plății pe email sau print. ✅ Este o nouă măsură de digitalizare a serviciilor publice din Capitală. Parcometrele sunt producție locală, fabricate în București, cu alimentare electrică prin panou solar.👉 Până în prezent au fost amplasate 100 de parcometre, în parcările din inelul central. În perioada următoare, Compania Municipală Parking București va monta toate cele 300 de automate.

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Joi, 21 decembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇