Austria va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală și le va scoate la licitație

Austria va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală și le va scoate la licitație

Guvernul austriac a anunţat, luni, că va confisca maşinile şoferilor care depăşesc viteza maximă legală, iar apoi le va scoate la licitaţie.

Autorităţile locale spun că încearcă să pună capăt curselor ilegale şi altor cazuri care implică viteza mare, deoarece au loc multe accidente soldate cu decese, iar uneori sunt implicaţi trecători nevinovaţi, relatează Reuters.

”La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deţine pe deplin controlul vehiculului său. Maşina devine o armă incontrolabilă şi un pericol pentru oameni complet nevinovaţi”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din cadrul Partidului Verzilor, într-o conferinţă de presă în care a prezentat planul.

Prin urmare, persoana care este prinsă conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localităţi, unde limita de viteză este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localităţilor, unde limita este de 130 km/h, va avea maşina confiscată până la două săptămâni, conform noului plan al guvernului.

Gewessler a mai precizat că, în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza depăşeşte 80 km/h în localităţi, respectiv 90 km/h în afara lor, maşina le va fi confiscată definitiv şi scoasă la licitaţie.

Noul plan completează măsurile introduse anul trecut care au prelungit perioada în care şoferii au carnetul suspendat, dacă depăşesc viteza maximă legală.

”Cine nu mai are maşină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea, această măsură are atât de mult succes în alte ţări – pentru că loveşte acolo unde doare şi protejează populaţia”, a spus Gewessler, adăugând că, deşi măsurile sunt dure, sunt şi necesare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇