Atenție cum dați cu insecticid! Trei oameni s-au intoxicat la Cluj

Atenție cum dați cu insecticid! Trei oameni s-au intoxicat la Cluj

Trei persoane, un bărbat și două femei, au ajuns la spital, sâmbătă, după ce s-au intoxicat cu insecticid, în Cluj-Napoca.

E vorba despre oameni cu vârste între 60 şi 80 de ani, care au fost evacuate sâmbătă dimineaţă de pompieri dintr-un apartament din Cluj-Napoca, fiind transportate la spital.

”Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineaţă pentru a acorda primul ajutor calificat pentru trei persoane care au anunţat că s-au intoxicat cu insecticid.

Apelul de urgenţă a venit pe numărul unic pentru urgenţe 112 în jurul orei 7.00 şi a solicitat intervenţia la un apartament situat într-un bloc de locuinţe pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Cluj-Napoca”, anunţă ISU Cluj.

ADVERTISING

Cele trei persoane erau conştiente şi cooperante.

”Cei trei, respectiv un bărbat şi o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani şi o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani, cu afecţiuni cronice, prezentau stare de rău. Echipajele SMURD şi SAJ le-au acordat primul ajutor calificat şi le-au transportat la spital pentru investigaţii de specialitate”, precizează reprezentanţii ISU.

Trebuie mare atenţie când dăm cu insecticid, ca să evităm astfel de episoade sau altele tragice, cum a fost cazul unui cuplu din Dolj. În iulie, doi soţi din comuna Sopot, de 63 și 57 de ani, au murit intoxicați de la un spray pentru insecte, pulverizat în dormitor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇