A început proiectul de înnisipare la malul mării care îşi propune să lărgească plajele româneşti cu până la 100 de metri

A început proiectul de înnisipare la malul mării care îşi propune să lărgească plajele româneşti cu până la 100 de metri

Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, a anunțat, sâmbătă, că a început cea de-a doua fază a proiectului de stopare a eroziunii costiere.

Prin acest proiect plajele noastre urmează a fi lărgite cu 60-100 de metri.

"Așa arară începutul fazei a doua a proiectului de stopare a eroziunii costiere, prin care România va câștiga sute de hectare noi de teritoriu - peste 2 km de conductă, aliniata pe plaja din Năvodari, așteptând să fie sudată. Montarea acesteia a intrat deja în linie dreaptă, urmând ca în curând să o punem în funcțiune.

ADVERTISING

Prin ea, mii și mii de tone de nisip vor fi aduse din largul Mării Negre și "aruncate" pe plajele existente, lățimea acestora urmând să crească anul viitor cu încă 60 - 100 de metri.

Iar acesta este doar începutul acestei faze din proiectul #ABADL-ului, la care oamenii de aici muncesc cu profesionalism de ani de zile", a scris Bogdan Bola pe Facebook.

Cât valorează proiectul

Luna trecută, ministrul Mediului, Costel Alexe, a vorbit despre acest proiect, punctând că astfel mărimea plajelor va fi dublată.

ADVERTISING

Proiectul are o valoare de peste 800 de milioane de euro.

"Peste 840 de milioane de euro care sunt investite în a doua etapă a proiectului prin care pe o lungime de 30 de kilometri vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră, fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România pe anumite porţiuni să nu mai fi avut plaje, reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară, evident, refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi poate cel mai important pentru întreaga societate românescă şi este vestea bună prin acest proiect suprafaţa plajelor României va fi dublată”, a spus Costel Alexe.

ADVERTISING

????️Așa arară începutul fazei a doua a proiectului de stopare a eroziunii costiere, prin care România va câștiga sute de...

Publicată de Bogdan Bola pe Sâmbătă, 3 octombrie 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇