A fost cel mai călduros Crăciun din istorie, la Montreal. Cât au indicat termometrele

A fost cel mai călduros Crăciun din istorie, la Montreal. Cât au indicat termometrele

În loc de zăpadă, orașul Montreal din provincia canadiană Quebec a avut parte de cea mai caldă zi de Crăciun înregistrată vreodată.

Meteorologul Dominic Martel spune că până ieri cea mai caldă zi de Crăciun din Montreal s-a înregistrat în 1964. Mai exact, în acel an, pe 25 decembrie, s-au raportat 11.7 grade Celsius.

”Dar în acest an s-a ajuns la 13,6 grade, la ora 8.00 (în dimineața zilei de Crăciun – n.red.)”, a precizat Dominic Martel, potrivit France 24.

Meteorologul a apreciat că acesta a fost cel mai cald Crăciun la Montreal din în ultimii circa 150 de ani (adică de când a început Canada să stocheze informații meteorologice). Cu alte cuvinte, din informațiile științifice ale canadienilor, mai cald de atât n-a mai fost niciodată, de Crăciun.

ADVERTISING

Mai mult chiar, în sudul provinciei Quebec, la granița cu Statele Unite, la Frelighsburg, s-au înregistrat 16.4 grade Celsius.

Dar – potrivit lui Martel – în acea zonă se colectează informații meteorologice abia de vreo 15 ani. Așa că e greu de spus dacă temperatura este sau nu semnificativ mai mare decât în trecut.

Citește și:

Munca fără relaxare nu e eficientă! Cum au învățat germanii să facă diferența dintre serviciu și timp liber, de când lucrează de acasă

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇