3 terase din Mamaia s-au făcut scrum, deși zeci de pompieri și turiști s-au luptat ore în șir să le salveze (Video)

3 terase din Mamaia s-au făcut scrum, deși zeci de pompieri și turiști s-au luptat ore în șir să le salveze (Video)

Trei terase dintr-o zonă aglomerată a stațiunii Mamaia au ars aproape în totalitate, în ciuda eforturilor depuse de zeci de pompieri pentru a stinge flăcările. La un moment dat, pe durata intervenției, chiar și câțiva turiști au sărit în ajutorul salvatorilor.

Potrivit cotidianului local Ziua de Constanța, flăcările au izbucnit cu puțin înainte de ora 16.00, la o terasă numită Motor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a trimis acolo 4 mașini de stingere și o autoscară. De asemenea – de vreme ce la terasa respectivă, dar și la cele din jur erau turiști și angajați – la locul incendiului s-a deplasat și o ambulanță SMURD.

ADVERTISING

Din cauza vântului destul de puternic, în ciuda eforturilor pompierilor, focul s-a extins și la terasele din jur, numite Andreea și Aza.

Publicația locală a transmis că, la un moment dat, mai multe butelii aflate pe terase au explodat, ceea ce ar fi putut înteți focul și ala greu de stăpânit.

ISU a mai trimis la fața locului încă 2 autospeciale, o cisternă de 10 tone cu apă, dar și o mașină de descarcerare.

Jurnaliștii de la Ziua de Constanța au filmat cu drona incendiul. Iată imaginile surprinse de aceștia:

Per total, 50 de pompieri se luptau cu flăcările și încercau să oprească extinderea acestora. Dar n-a fost suficient.

ADVERTISING

Pentru o perioadă, potrivit Digi 24, turiștii aflați în zonă au muncit cot la cot cu pompierii ca să scoată mobilierul de pe terase și să împiedice râspândirea focului. Din păcate, focul tot a făcut pagube consistente.

Potrivit publicației Replica de Constanța, Terasa Motor a ars în proporție de circa 90%, casa AZA în proporție de aproximativ 80 %, iar casa Andreea e afectată tot în proporție de cca. 80 %.

Jurnaliștii publicației locale au transmis că toate aceste terase îi aparțineau unui bărbat în vârstă de 71 de ani. Acesta a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri de la echipajul SMURD.

ADVERTISING

O anchetă e în curs, dar până la acest moment nu s-a stabilit cauza izbucnirii incendiului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇