Zonele însorite sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19 - studiu

Zonele însorite sunt asociate cu mai puţine decese provocate de COVID-19 - studiu

În zonele însorite există mai puţine decese provocate de COVID-19, susțin cercetătorii de la Universitatea Edinburgh.

Autorii noului studiu, publicat în British Journal of Dermatology, afirmă că o expunere mai mare la radiaţia ultravioletă A este asociată cu o mortalitate mai mică asociată COVID-19.

Cercetătorii au comparat numărul de decese cauzate de această boală în Statele Unite din ianuarie 2020 până în aprilie 2020 cu nivelurile de raze ultraviolete din aproape 2.500 de districte americane.

Apoi au aplicat aceeaşi metodologie pentru alte două ţări, Marea Britanie şi Italia.

ADVERTISING

Statele Unite, Marea Britanie şi Italia au raportat unele dintre cele mai mari bilanţuri de decese asociate pandemiei de COVID-19 din lume, atât pe cap de locuitor, cât şi în cifre absolute. Totuși, numărul de decese a scăzut semnificativ în aceste ţări în lunile de vară.

Puține decese de Covid în Asia și Africa

Cele mai multe ţări din Asia şi din Africa au raportat numere relativ mici de decese pe cap de locuitor pe întreaga durată a pandemiei de COVID-19.

Autorii studiului au spus că au încercat să măsoare un posibil impact al vitaminei D, citată pe scară largă drept un inhibitor pentru COVID-19 şi denumită "vitamina soarelui", întrucât organismul uman o sintetizează în cantităţi mai mari atunci când pielea este expusă la lumina solară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Expunerea la soare ar putea să reducă decesele de COVID-19 într-o manieră independentă faţă de vitamina D", au adăugat cercetătorii scoţieni.

Alte studii recente au consolidat teoria potrivit căreia petrecerea timpului în aer liber scade probabilitatea de dezvoltare a maladiei COVID-19.

Un studiu publicat anul trecut arată că 80% din pacienții care suferă de COVID-19 au o lipsă de vitamina D, iar cercetătorii britanici ne-au sfătuit să o adăugăm în pâine și lapte.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇