Veninul unei broaște, testat ca antidepresiv. Ce au descoperit oamenii de știință

Veninul unei broaște, testat ca antidepresiv. Ce au descoperit oamenii de știință

Cercetătorii americani au descoperit că veninul unui tip de broască ar putea fi un potențial nou tratament pentru depresie.

Broasca, numită Incilius alvarius, secretă un venin care conține un compus halucinogen. Acest compus, cunoscut sub numele de 5-MeO-DMT, este studiat pentru efectele sale antidepresive.

Substanțele psihedelice au atras încă de acum ceva vreme atenția pentru potențialul lor de a ajuta în cazul depresiei severe. Psilocibina din ciupercile magice este un astfel de psihedelic, care s-a dovedit a fi promițător în tratarea cazurilor dificile.

ADVERTISING

Acum, cercetătorii explorează potențialele beneficii ale veninului de la broasca Incilius alvarius, care trăiește în nord-vestul Mexicului și în sud-vestul SUA.

Studiul s-a concentrat pe modul în care 5-MeO-DMT interacționează cu un receptor de serotonină numit 5-HT1A. Cercetătorii au descoperit că veninul are efecte antidepresive și anti-anxietate la șoareci și sunt de părere că ar putea fi o opțiune promițătoare pentru noi tratamente antidepresive, se arată într-un raport citat de jurnalul Nature și citat de IFL Science.

ADVERTISING

În timp ce rezultatele sunt promițătoare în studiile pe animale, nu este încă clar dacă compusul va avea aceleași efecte pozitive la om. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora potențialul său în tratarea tulburărilor neuropsihiatrice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇