Vaccinare la domiciliu pentru persoanele greu deplasabile din sectorul 1: Iată cum se poate solicita

Vaccinare la domiciliu pentru persoanele greu deplasabile din sectorul 1: Iată cum se poate solicita

Două echipe mobile formate din medic şi asistent medical generalist vor vaccina la domiciliu în sectorul 1, la cerere, din 15 noiembrie, persoanele nedeplasabile şi greu deplasabile, precum şi pe cetăţenii cu handicap şi pe asistenţii lor personali.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, de vaccinare la domiciliu vor beneficia şi persoanele instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, persoanele vârstnice din căminele private de pe raza acestei unităţi administrative, precum şi pacienţii care fac dializă.

ADVERTISING

Locuitorii sectorului 1 care se încadrează în aceste categorii şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot solicita imunizarea la domiciliu la numărul de telefon la 0741.997.901, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 19.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00 şi 22.00.

Se administează vaccinuri Johnson&Johnson, Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu este lansat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, care administrează Centrul de vaccinare de la Romexpo, şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

ADVERTISING

"Pandemia de COVID-19 pe care o traversăm nu poate fi depăşită decât prin vaccinare şi prin respectarea măsurilor sanitare. Prin acest program, venim în sprijinul celor greu deplasabili care doresc să se imunizeze şi aducem vaccinul la ei acasă. Aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile şi sunt cele mai expuse în cazul infectării cu acest virus", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇