Un singur loc la ATI în Iași, pentru pacienții cu COVID-19

Un singur loc la ATI în Iași, pentru pacienții cu COVID-19

Situația din Iași devine critică, în condițiile în care mai există un singur loc disponibil în secțiile de Terapie Intensivă, pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

„Suntem într-un moment pe care eu nu mi l-aş fi dorit. Sunt peste 2.000 de noi infectări la nivelul României iar în judeţul Iaşi avem peste 250 de persoane care au fost confirmate cu această infecţie în ultimele zile.

La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai avem locuri pentru cei confirmaţi pozitiv la Covid-19. Mai avem doar un singur loc liber la terapie intensivă", a declarat Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

ADVERTISING

Dorobăţ a precizat că unitatea medicală are alocate 184 de paturi pentru persoanele cu Covid-19 şi doar un singur loc este liber.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în spitalele suport COVID în cursul zilei de miercuri erau ocupate 427 de paturi, din care 19 la terapie intensivă. Î

n ultimele 24 de ore au fost confirmate 83 de infectări cu noul coronavirus, 953 de persoane se află în izolare, iar 1.168 sunt în carantină la domiciliu. Din acestea, pentru 231 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISING

Situația în București

Numărul celor infectați cu noul coronavirus crește alarmant, mai ales în București, astfel că spitalele Covid-19 din Capitală nu mai au locuri libere.

Potrivit Digi24, sunt manageri de spitale non-COVID care încearcă să transfere pacienți depistatți pozitiv, dar nu au unde. Aaceste persoane rămân astfel în izolatorul de la camera de urgență, până se eliberează un pat.

ADVERTISING

La secția Terapie Intensivă de la Spitalul Marius Nasta este ocupată, iar în secție mai sunt doar patru locuri libere, din care numai unul are oxigen disponibil, astfel că celelalte trei nu pot ajuta pacienții care ar avea nevoie.

La Spitalul Colentina, care este parțial spital de suport COVID, sunt ocupate toate cele 50 de locuri, inclusiv de la ATI.

De asemenea, la Institutul Matei Balș se fac în fiecare zi externări, dar paturile sunt ocupate imediat în următoarele ore.

Aceeași situație este întâlnită și la Spitalul Marius Nasta.

În total, în București de la începutul pandemiei au fost depistate 17.062 de cazuri de COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇