Un pacient a suferit de COVID timp de 300 de zile: Acum abia merg pe jos 15 minute (Video)

Un pacient a suferit de COVID timp de 300 de zile: Acum abia merg pe jos 15 minute (Video)

Andrew Watts, un britanic de 40 de ani, este considerat bolanvul de COVID cu cea mai lungă convalescenţă: a fost internat în ziua de Crăciun, anul 2020, şi a fost de două ori la un pas de moarte. A fost externat pe 21 noiembrie 2021.

Presa engleză relatează odiseea clinică a lui Watts, care a trecut prin diferite etape: internat la Spitalul Regina Elisabeta, pacientul a fost imediat transferat la Terapie Intensivă din cauza insuficienţei respiratorii.

Timp de 5 săptămâni, a rămas în comă, iar starea i s-a înrăutăţit de două ori până la punctul de a-i pune în pericol viaţa. Întregul plămân stâng şi o treime din cel drept cedaseră. Medicii o contactaseră deja pe soţia lui Hayley, sugerându-i posibilitatea de a deconecta ventilatorul care îl ţinea în viaţă.

ADVERTISING

În total, a petrecut 8 luni la Terapie Intensivă. Revenit din starea de inconştienţă, a petrecut încă două luni sub observaţie. Andrew Watts, de meserie taximetrist, tată a doi copii, nu a putut fi vaccinat când virusul l-a lovit. Medicamentul nu era încă aprobat.

Spitalul a trebuit să efectueze o operaţie pacientului. Aşa că, şi după ce a fost declarat negativ pentru coronavirus, Andrew a fost nevoit să petreacă o perioadă lungă de reabilitare, pentru a începe să respire autonom şi să vorbească din nou.

ADVERTISING

„Abia pot merge maximum 15 minute, apoi încep să-mi ardă picioarele”, a adăugat el, descriind simptomele pe care Covid le-a lăsat pe corpul său.

„Călătoria mea nu s-a încheiat încă - spune Watts pe site-ul Regina Elisabeta. Întoarcerea acasă a fost scopul principal, dar acum începe o nouă călătorie. Următorul meu obiectiv este să-mi pot însoţi fiul la şcoală”, afirmă Andrew Watts.

One of the sickest Covid patients is home for Christmas

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇