Un medic din Franța nu primește la consultații pacienții care poartă mască: M-am săturat de isteria asta!

Un medic din Franța nu primește la consultații pacienții care poartă mască: M-am săturat de isteria asta!

Doctorul francez Patrick Bellier, pneumolog din Sainte-Foy-lès-Lyon, refuză să poarte mască sanitară când își consultă pacienții. Mai grav, el refuză să accepte programările clienților care vor să poarte mască în cabinet.

Bellier susține că s-a săturat de ”isteria asta colectivă” și vrea să vadă fețele pacienților pe care îi consultă, relatează o publicație locală din departamentul Rhône, regiunea Ron-Alpi.

”Cum să știu ce au pacienții dacă nu pot să le văd fața? Trebuie să îi examinez și să le văd fața. De exemplu, dacă am de-a face cu o paralizie facială sau probleme respiratorii, trebuie să văd cum vorbește pacientul. Trebuie să fac o spirometrie. Cum fac asta dacă el poartă mască?”, afirmă medicul.

ADVERTISING

În plus, el a precizat că nici personal nu mai suportă să poarte masca.

Astfel, el își avertizează pacienții în momentul în care își fac programare. Dacă vor să fie consultați, să vină fără mască, altfel nu au decât să se ducă la alt pneumolog, susține Patrick Bellier.

Nici bine nu s-au redeschis școlile în Franța, că 22 au și fost închise din cauza cazurilor de COVID

Unul dintre pacienții săi a depus o reclamație la Consiliului departamental al Ordinului Medicilor.

Astfel, medicul va fi audiat pentru comportamentul său, în data de 18 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totuși, specialistul nu este foarte îngrijorat. În opinia lui, se poate depune o plângere și împotriva Consiliului pentru obligația de a purta mască, pentru că ”îi pune în pericol pe cei din jur”, în condițiile în care ”limitează consultația”.

Explozie de cazuri noi de COVID în Franţa: Peste 8.500 într-o singură zi

Adeptul imunizării de turmă

Totodată, medicul este adeptul imunizării de turmă, așa că, în opinia lui, francezii nu ar mai trebui să poarte mască, pentru a se ajunge cât mai repede la această imunitate.

ADVERTISING

”A obliga oamenii să poarte mască e criminal. Încetinește răspândirea virusului și, prin urmare, posibilitatea ca populația să ajungă singură la imunitate”, a mai spus el.

Amintim că, la finalul săptămânii trecute, Franța chiar a înregistrat un record la capitolul noi cazuri de COVID.

Autorităţile sanitare din Franţa au raportat 8.975 de cazuri noi, vineri, stabilind un nivel record al infecţiilor zilnice de când boala a început să se răspândească în ţară la sfârşitul iernii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇