Tătaru spune că vom avea o creştere progresivă a cazurilor de Covid şi în următoarele zile

Tătaru spune că vom avea o creştere progresivă a cazurilor de Covid şi în următoarele zile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, referindu-se la cele 4.026 de cazuri de COVID-19 raportate vineri, că vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, iar restricţiile impuse recent de autorităţi îşi vor face efectele abia peste două-trei săptămâni.

„Rămânem în acelaşi registru al creşterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleaşi judeţe plus municipiul Bucureşti unde avem o creştere a transmiterii în comunitate.

Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile impuse în urmă cu câteva zile vor trebui să-şi facă efectele în următoarele două-trei săptămâni. Dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a spus, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Întrebat dacă am intrat în valul al doilea al pandemiei, Tătaru a răspuns: "Suntem într-un moment în care avem o creştere a numărului de cazuri şi în contextul european al valului doi ne lipim şi noi acum".

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 4.026 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 175.216.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 75 de decese, bilanţul fiind de 5.749.

De asemenea, 726 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇