Țara care interzice vânzarea țigărilor electronice fără prescripție medicală

Țara care interzice vânzarea țigărilor electronice fără prescripție medicală

Guvernul australian va interzice vânzarea țigărilor electronice fără prescripție medicală, fiind una dintre cele mai importante măsuri de reformă privind fumatul din ultimii zece ani.

Vor fi introduse standarde de calitate pentru produsele de vapat, inclusiv restricții de arome, culori și alte ingrediente, scrie The Guardian.

Produsele de vapat vor necesita ambalaje asemănătoare produselor farmaceutice, iar concentrațiile și volumele permise de nicotină vor fi reduse.

Ministrul australian al Sănătății, Mark Butler, a spus că industria tutunului încearcă să creeze o „nouă generație de dependenți de nicotină” prin vapat, afirmând că este „hotărât să elimine această amenințare pentru sănătatea publică”.

ADVERTISING

Urmează o discuție în acest sens condusă de autoritatea de reglementare a medicamentelor, Therapeutic Goods Administration (TGA), cu observații din partea organismelor profesionale din domeniul sănătății, asociațiilor de sănătate publică și cercetătorilor universitari care susțin în mod covârșitor înăsprirea controalelor la frontieră.

Mulți experți și asociații de sănătate publică au spus că ar trebui să se efectueze controale mai aspre la frontieră și asupra produselor fără nicotină, pentru a preveni etichetarea greșită.

ADVERTISING

Producătorii etichetează de multe ori în mod fals produsele care conțin nicotină drept „fără nicotină”, pentru a ocoli restricțiile de import.

Rețetele pentru produsele de vapat cu nicotină pentru fumătorii care încearcă să renunțe la tutun vor fi ușor de obținut, dar oamenii pot fi astfel siguri de conținutul produselor, afirmă ministrul Sănătății.

„Produsele de vapat au fost vândute guvernelor și comunităților din întreaga lume ca un produs terapeutic pentru a ajuta fumătorii pe termen lung să renunțe la tutun. Nu au fost vândute ca produs recreațional.

ADVERTISING

Acesta este un produs destinat copiilor noștri, vândut alături de acadele și batoane de ciocolată. Vapatul a devenit problema comportamentală numărul 1 în licee. Și se răspândește în școlile primare”, a spus ministrul Sănătății.

Butler a precizat că cei care vapează sunt de trei ori mai dispuși să se apuce de fumat. „Acest lucru trebuie să înceteze”, a subliniat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇