Sute de oameni de ştiinţă afirmă că noul coronavirus se transmite prin aer şi prin particule mici şi cer OMS să îşi revizuiască recomandările

Sute de oameni de ştiinţă afirmă că noul coronavirus se transmite prin aer şi prin particule mici şi cer OMS să îşi revizuiască recomandările

Sute de oameni de ştiinţă afirmă că există dovezi că noul coronavirus aflat în aer sub formă de particule mici poate infecta oamenii şi cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să îşi revizuiască recomandările.

OMS a anunţat că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul unor mici picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de COVID-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Într-o scrisoare dschisă adresată agenţiei, pe care cercetătorii intenţionează să o publice într-un jurnal ştiinţific săptămâna viitoare, 235 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări au făcut referire la dovezi care arată că şi particule mai mici pot infecta oamenii, potrivit publicaţiei New York Times, citată de Reuters.

ADVERTISING

OMS spune că dovezile că virusul se transmite prin aer nu sunt convingătoare

OMS nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Indiferent dacă este transportat de picături care plutesc în aer în urma unui strănut, sau de picături mai mici expirate care plutesc într-o cameră, noul coronavirus este transportat prin aer şi poate infecta oameni atunci când este inhalat, au spus oamenii de ştiinţă.

Cu toate acestea, OMS afirmă că dovezile că virusul se transmite prin aer nu sunt convingătoare, potrivit NYT.

ADVERTISING

”Mai ales în ultimele două luni am afirmat de mai multe ori că este posibilă traansmiterea prin aer, dar că acest lucru nu este suşinut de dovezi solide sau clare”, a declarat pentru NYT dr. Benedetta Allegranzi, director tehnic pentu controlul şi transmitere infecţiei.

Citește și:

OMS opreşte studiile clinice pentru tratarea cu hidroxiclorochină şi combinaţia lopinavir/ritonavir a pacienţilor Covid-19: Nu a redus decesele

OMS avertizează că pandemia de COVID-19 nu se va încheia curând

OMS: Record de cazuri de coronavirus înregistrate într-o singură zi la nivel global

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇