Suplimentele cu ulei de pește fac mai mult rău decât bine în cazul persoanelor sănătoase

Suplimentele cu ulei de pește fac mai mult rău decât bine în cazul persoanelor sănătoase

Adesea ridicate în slăvi, suplimentele de ulei de pește par să facă mai mult rău decât bine persoanelor sănătoase, arată un studiu recent realiat în Marea Britanie.

Recomandat adesea pentru prevenirea problemelor cardiace, în realitate acest supliment s-a dovedit că crește riscul de afecțiuni de cord, scrie The Guardian.

Studiul realizat pe 400.000 de subiecți, monitorizați timp de 12 ani, a arătat că, în cazul celor fără boli cardiovasculare, administrarea de suplimente de ulei de pește a fost legată de un risc cu 13% mai mare de fibrilație atrială și de un risc cu 5% mai mare de accident vascular cerebral.

ADVERTISING

Cu toate acestea, pentru persoanele deja diagnosticate cu boli de inimă, utilizarea suplimentelor de ulei de pește a fost asociată cu un risc cu 15% mai mic de a trece de la fibrilația atrială la un atac de cord.

Tot acestea, în urma suplimentelor, prezentau un risc cu 9% mai mic de a trece de la insuficiență cardiacă la deces.

Femeile și nefumătorii au avut un risc cu 6% mai mare de a fi diagnosticați cu probleme cardiace atunci când au luat suplimente de ulei de pește.

În cazul persoanelor vârstnice, a fost observat un beneficiu în urma suplimentelor, scăzând riscul de deces mai cu seamă în cazul bărbaților.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇