Top 6 beneficii ale suplimentelor alimentare pe baza de plante

Top 6 beneficii ale suplimentelor alimentare pe baza de plante

Este posibil ca, în anumite perioade, să ai nevoie de un aport mai crescut de anumiți nutrienți. Îți prezentăm în acest articol șase beneficii pe care ai putea să le obții din suplimentele alimentare care sunt create din plante.

Susțin sistemul imunitar

Suplimentele alimentare pe bază de plante pot fi de ajutor în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar. Acestea, precum cele de la brandul Adams Supplements, conțin vitamine și minerale ce pot contribui la creșterea și menținerea imunității. Vitamina C este foarte importantă, deoarece nu este produsă în mod natural de corp și nici stocată, astfel că trebuie să o procurăm din alimentație sau suplimente.

ADVERTISING

De pildă, extractele de Echinaceea sunt bogate în antioxidanți, iar aceștia pot avea rol în lupta contra infecțiilor din organism și a inflamațiilor, sporind combaterea radicalilor liberi. 

Contribuie la creșterea concentrării

Unele extracte din plante pot favoriza creșterea nivelului de concentrare, astfel că pot fi utile în perioadele aglomerate, în care stresul își lasă amprenta.

De pildă, suplimentele alimentare pe bază de Ginkgo Biloba sau lecitină din soia pot contribui la facilitarea funcțiilor mintale zi de zi în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au rol în sănătatea pielii, părului și unghiilor

Mineralele precum calciul, fierul și zincul au un aport crescut asupra sănătății părului, unghiilor și pielii, oferind un plus de fermitate și strălucire. Unul dintre cei mai comuni nutrienți renumiți pentru efectele benefice asupra pielii este vitamina E, ce poate netezi ridurile fine și ar putea fi utilă ca adjuvant în diverse afecțiuni ale tenului.

De asemenea, ligamentele și oasele pot avea și ele de câștigat de pe urma aportului de minerale și vitamine în organism. Un exemplu este vitamina D, care ajută la fixarea calciului în oase.

ADVERTISING

Pot spori gradul de relaxare

Suplimentele alimentare ce conțin magneziu sau potasiu pot avea o influență benefică asupra corpului, prin proprietățile de calmare. Acestea pot ajuta la relaxarea musculaturii, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui și poate duce la favorizarea destinderii.

Astfel, pot avea aport benefic atât în perioadele de stres, cât și în cele de oboseală sau de anxietate, facilitând instalarea unei stări de bine la nivel general sau contribuind la odihnă.

Pot avea efect energizant

Unele suplimente pot acționa ca tonice, revigorând organismul. Ele pot ajuta persoanele active să aibă mai multă energie pentru diverse exerciții fizice sau activități ce implică munca fizică și dinamică.

De exemplu, cele care conțin coenzima Q10 poate avea, printre altele, efect vitaminizant și susține metabolismul general. Coenzima Q10 este un compus de natură liposolubilă ce există și în fiecare celulă din organismul uman.

Ar putea reduce stresul oxidativ

Unii nutrienți, precum vitamina A și vitamina C, pot lupta în vederea încetinirii îmbătrânirii precoce și au rol în netezirea pielii, regenerarea și protejarea celulelor. Pot spori atenția și ar putea influența pozitiv organismul prin contribuția pe care o pot avea asupra reglării nivelului de colesterol din sânge.

Important de reținut: Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Se recomandă să discuți cu medicul de familie înainte de a le administra, pentru a te asigura că organismul tău are nevoie de ele. Numai medicul este în măsură să constate necesitățile organismului tău și să recomande tratamente sau suplimente alimentare.