SUA vor trimite 20 de milioane de doze suplimentare de vaccin antiCovid mai multor țări

SUA vor trimite 20 de milioane de doze suplimentare de vaccin antiCovid mai multor țări

Statele Unite ale Americii intenţionează să trimită cel puţin 20 de milioane de doze suplimentare de vaccin antiCovid unor ţări terţe, până la finele lunii iunie, a anunţat luni administraţia preşedintelui Joe Biden.

Este vorba, în premieră, de vaccinuri care au fost aprobate şi pentru administrare în SUA, transmit AFP şi Reuters.

"Astăzi, anunţ că vom împărţi cu restul lumii cel puţin 20 de milioane de doze de vaccin Moderna, Pfizer şi Johnson&Johnson", a anunţat într-o alocuţiune liderul de la Casa Albă.

ADVERTISING

Numărul total al dozelor trimise de SUA în străinătate se va ridica la 80 de milioane, această cifră incluzând 60 de milioane de doze din serul AstraZeneca, care nu este aprobat pentru administrare în Statele Unite, a menţionat mai devreme secretara de presă a Casei Albe Jen Psaki.

"Este de cinci ori mai mult decât a donat orice altă ţară până acum, mai mult decât China şi Rusia", a mai subliniat Biden în alocuţiunea sa.

El a asigurat că Statele Unite nu vor încerca să folosească aceste donaţii pentru a obţine ceva în schimb de la aceste țări.

ADVERTISING

Secretara de presă a preşedinţiei americane nu a precizat ce ţări vor beneficia de această donaţie de vaccinuri, limitându-se să spună că în următoarele zile se vor face precizări privind criteriile de distribuire.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri antiCovid pentru lentoarea livrării către ţările în curs de dezvoltare.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇