Spray nazal pentru migrene, aprobat în SUA. Cui se adresează tratamentul

Spray nazal pentru migrene, aprobat în SUA. Cui se adresează tratamentul

Autorităţile sanitare americane au autorizat un nou tratament împotriva migrenei care este administrat cu ajutorul unui spray nazal, a anunţat gigantul farmaceutic Pfizer.

Tratamentul, care va fi comercializat de către Pfizer sub denumirea de Zavzpret, a fost autorizat pentru tratamentul migrenelor severe la adulţi. Are avantajul de a putea fi sigur și pentru cei cu risc cardiovascular, dar și pentru cei care, din anumite motive, nu pot înghiți pastile, scrie Reuters.

În cadrul unui amplu studiu clinic, ale cărui rezultate au fost publicate luna trecută în revista ştiinţifică Lancet Neurology, medicamentul a demonstrat că are efecte pozitive de calmare a durerii, uneori chiar mai rapid de 15 minute după administrarea unei doze.

"Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei opţiuni de tratament acut este cât de repede funcţionează", a declarat Kathleen Mullin, de la New England Institute for Neurology & Headache.

"Sub formă de spray nazal cu absorbţie rapidă, Zavzpret oferă o opţiune de tratament alternativă pentru cei care au nevoie de reducerea durerii, care nu pot lua medicamente pe cale orală, din cauza stării de greaţă sau a vărsăturilor", a adăugat ea.

ADVERTISING

Pfizer a precizat că tratamentul, care foloseşte o moleculă numită zavegepant, va fi disponibil în farmaciile din SUA în iulie 2023.

În SUA trăiesc circa 39 de milioane de oameni care suferă de migrene, arată statisticile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇