Spitalele din Marea Britanie se pregătesc pentru creșterea dramatică a cazurilor de COVID-19

Spitalele din Marea Britanie se pregătesc pentru creșterea dramatică a cazurilor de COVID-19

Spitalele din toată Marea Britanie se pregătesc să facă față unei presiuni a pandemiei de coronavirus similară cu cea la care au fost supuse deja cele din Londra și sud-estul Angliei.

Profesorul Andrew Goddard, de la Colegiul Regal al Medicilor, a declarat că noua variantă extrem de infecțioasă a virusului se răspândește rapid la nivel național, notează bbc.co.uk.

Numărul curent al cazurilor este considerat „moderat” în comparație cu ceea ce se așteaptă săptămâna viitoare, medicii fiind „extrem de îngrijorați”.

În prezent s-a ajuns la un record de 57.725 de noi cazuri pe zi, într-a cincea zi consecutivă în care se depășește pragul de 50.000, ridicând numărul total de cazuri la 2.599.789.

ADVERTISING

Sâmbătă au fost raportate 445 de decese din rândul persoanelor care au fost depistate pozitiv în ultimele 28 de zile, numărul total de decese fiind de 74.570, conform cifrelor guvernului. Vârful din primăvară al numărului de persoane spitalizate, la nivel național, a fost deja depășit, sistemul de sănătate NHS confruntându-se cu „cea mai aglomerată iarnă din istorie”.

Profesorul Goddard a declarat pentru emisiunea BBC Breakfast:

„Nu există nicio îndoială că sărbătorile de Crăciun vor avea un impact mare, în condițiile în care noua variantă știm că este mai infecțioasă, mai transmisibilă, deci cred că numărul mare pe care îl vedem acum în sud-estul Angliei, în Londra, precum și în sudul Țării Galilor, se va reflecta, într-o lună sau două, în restul țării. "

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a spus: "Este foarte probabil că vom vedea din ce în ce mai multe cazuri, peste tot unde oamenii lucrează în Marea Britanie, și trebuie să fim pregătiți pentru asta".

Presiunea a fost atât de mare asupra spitalelor din Londra și sud-estul Angliei încât unii pacienți au fost mutați în alte regiuni.

Rata săptămânală a cazurilor de coronavirus din Londra este de 858 la 100.000 de persoane, dublu față de cifra la nivel național.

Dominic Harrison, directorul NHS din localitatea Blackburn with Darwen din nord-vestul Angliei, a declarat că o decizie privind un nou lockdown va fi luată rapid „în cursul săptămânii următoare”, pentru a nu ajunge la aceeași rată de infecție precum capitala și „abia apoi să luăm decizia, acesta fiind, din păcate, prea des modelul nostru de răspuns ".

ADVERTISING

Cele mai recente statistici din Marea Britanie, din 28 decembrie, au arătat că erau 23.823 de persoane spitalizate cu COVID-19, număr semnificativ mai mare decât vârful de primăvară, de 21.683, înregistrat pe 12 aprilie.

În ultimele zile din decembrie, spitalele englezești au publicat noi cifre care arată că alți 2.302 pacienți COVID au fost spitalizați până la 31 decembrie.

Spitalul de urgență Nightingale din Londra este gata să primească pacienți, raportează NHS, în timp ce în restul țării se fac pregătiri în alte spitale.

Profesorul Goddard a mai spus că este vital ca publicul să „nu lase garda jos” și să continue să urmeze recomandările autorităților, inclusiv purtarea de măști, menținerea distanțelor sociale și spălarea mâinilor.

„Până când vaccinarea se va termina și-și va produce efectele, asta va fi cea mai bună apărare a noastră”, a spus el.

Doctorul Ami Jones, medic de terapie intensivă din Țara Galilor, a declarat pentru BBC Breakfast că „spitalele sunt pe punctul de a exploda”, adăugând că un sfert din personalul din spitalul ei este fie bolnav, fie în auto-izolare, lucru care face ca gestionarea pacienților și mai dificilă.

„Când vedem cifrele zilnice, știm că valul ne va lovi în 10-12 zile în spital”, a spus ea. „Nu suntem încă în ziua 10 după Crăciun și aglomerația este deja foarte mare. Vom ajunge la punctul în care fizic nu vom mai avea personalul care să aibă grijă de oameni, în condiții de siguranță”.

Dr. Jones s-a adresat publicului, spunând „Vă rog să respectați regulile, pur și simplu. Nu mai vizitați persoane din afara casei, deoarece virusul se răspândește acum ca un incendiu - și nu mai avem mult loc în spitale”.

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇