Specialist de la Oxford: Nu putem să vaccinăm planeta la fiecare șase luni. Nu e sustenabil și nici logic

Specialist de la Oxford: Nu putem să vaccinăm planeta la fiecare șase luni. Nu e sustenabil și nici logic

Profesorul Andrew Pollard, directorul Grupului de Vaccin al Oxford, șeful Comitetului de Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie și unul dintre cei care au ajutat la crearea vaccinului AstraZeneca, spune că administrarea de doze booster nu este fezabilă.

”Nu putem să vaccinăm planeta la fiecare șase luni. Nu e sustenabil și nu ne permitem”, a spus el, într-un inteviu pentru Daily Telegraph, citat de CNN.

El a insistat că trebuie ajutate categoriile vulnerabile, în locul administrării vaccinului tuturor care au peste 12 ani, chiar 5 în unele țări. Chiar și pentru cei vulnerabili, Pollard spune că trebuie să fie făcute mai multe studii pentru a ști cu ce frecvenţă trebuie administrat serul.

ADVERTISING

Într-un interviu acordat Sky News, același Pollard a subliniat inechitatea din lume la acest moment.

”Dintr-o perspectivă globală nu este sustenabil și nici posibil să dăm o doză nouă la fiecare șase luni fiecărei persoane de pe planetă. Și nu uitați că la acest moment mai puțin de 10% din populația țărilor cu venituri mici a făcut măcar o primă doză. Așa că întreaga idee cu dozele booster e lipsită de logică”, a spus el.

Israelul deja a început vaccinarea cu doza 4, discuții despre necesitatea ei fiind și în Germania, Austria sau Marea Britanie. În SUA, medicul Anthony Fauci a spus că e prea devreme pentru a discuta despre doza 4.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pollard consideră însă că ”ce a fost mai rău a trecut” și tot ce trebuie să facem e să trecem cu bine peste iarnă.

”La un anumit punct societatea trebuie să se redeschidă și atunci va fi din nou un salt al infecțiilor, de aceea, nu credem că acest lucru trebuie făcut iarna”, a mai spus Pollard.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇