Situația paturilor ATI în România: Câte avem disponibile și câte sunt ocupate

Situația paturilor ATI în România: Câte avem disponibile și câte sunt ocupate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, că în secţiile de terapie intensivă sunt 1.498 de paturi, din care 1.335 sunt ocupate.

El a menţionat că de dimineaţă în Bucureşti mai erau disponibile 46 paturi la ATI iar dintre cele 13 paturi ATI pentru copii, doar trei sunt libere.

"Astăzi avem 1.498 de paturi la ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate. De asemenea, pot spune că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate. Deci, avem doar trei paturi libere în Bucureşti. Lucrurile sunt cât se poate de serioase şi mesajele noastre, ale Ministerului Sănătăţii, ale Guvernului, trebuie judecate în această linie.

ADVERTISING

Avem, de asemenea, un progres semnificativ al vaccinării şi vaccinarea este singura noastră şansă, că acest hop trebuie să fie ultimul. Prin măsurile pe care Guvernul le ia încercăm să câştigăm timp pentru vaccinare. Avem o şansă să avem destule vaccinuri ca în următoarele luni să avansăm foarte mult în lupta împotriva pandemiei", a afirmat Voiculescu, după şedinţa de guvern.

Cîțu anunță paturi în plus

La rândul său, premierul Florin Cîţu a declarat joi că numărul de paturi în secţiile de terapie intensivă va creşte cu 200 iar în acest fel se va ajunge la un total de 1.600 de paturi.

ADVERTISING

"Am cerut şi acest raport a fost prezentat astăzi (despre numărul de paturi de la terapie intensivă - n.r.), în şedinţa de guvern. (…) Am cerut analiza, am văzut că a scăzut numărul de paturi cu 90, am cerut o creştere a numărului de paturi şi astăzi, în şedinţă, am fost anunţat că numărul va creşte cu 200 de paturi la ATI. Este exact ceea ce am cerut, am cerut să se ducă la 1.600 şi vom ajunge la 1.600 în perioada următoare. Foarte rapid. Doar în Bucureşti au crescut cu aproape 80 de paturi", a spus Cîţu la Digi24.

ADVERTISING

El a susţinut că Guvernul va ţine situaţia sub control.

"Anul trecut, când nu aveam resurse, nu aveam măşti, nu aveam dezinfectant, nu aveam vaccin, am reuşit să ţinem situaţia sub control şi economia deschisă, vom face şi anul acesta acelaşi lucru", a afirmat premierul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇