Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic și sunt extrem de înșelătoare

Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic și sunt extrem de înșelătoare

Varianta indiană a coronavirusului, care mai e numită şi Delta, dă simptome similare cu ale răcelii, ceea ce le face extrem de înşelătoare.

Cele mai comune sunt durerile de cap, durerile în gât și rinoreea (îți curge nasul), potrivit The Guardian.

Datele strânse de cercetători sugerează că varianta indiană provoacă simptome similare unei răceli puternice, explică Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College din Londra, cel care a condus cercetarea.

Covid-ul se comportă diferit acum, mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea crede că e o răceală de sezon și să se ducă la petreceri, să răspândească virusul în comunitate... Credem că acest lucru va cauza multe probleme pe viitor.

ADVERTISING

Lumea trebuie să înțeleagă că noi am analizat toate simptomele și nu mai sunt aceleași de la începutul pandemiei, când aveam de-a face cu tulpina inițială. Primul și cel mai important simptom este durerea de cap, urmată de durerile în gât, scurgeri nazale și febră”.

Potrivit autorităților sanitare britanice, simptomele Covidului clasic sunt febră, tuse și pierderea mirosului/ gustului.

În cazul variantei Delta, tusea este abia al 5-lea cel mai comun simptom, iar pierderea mirosului sau gustului nu intră nici măcar în top 10!

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇