Secțiile de Terapie Intensivă sunt în continuare excedate

Secțiile de Terapie Intensivă sunt în continuare excedate

Potrivit datelor oficiale, nu există niciun pat liber în Secțiile de Terapie Intensivă, în condițiile în care 1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISING

1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.


Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.323. Dintre acestea, 1.846 sunt internate la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 471 sunt minori, 432 fiind internaţi în secţii şi 39 la ATI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇