Rusia preconizează să vaccineze 20 de milioane de persoane în primul trimestru al anului

Rusia preconizează să vaccineze 20 de milioane de persoane în primul trimestru al anului

Rusia intenţionează să vaccineze împotriva COVID-19 circa 20 de persoane în primul trimestru din acest an, a informat sâmbătă vicepremierul rus Tatiana Golikova.

„Estimăm că, dacă totul decurge fără probleme, vom implica în acest proces circa 20 de milioane de cetăţeni”, a apreciat ea. Până în prezent, „au fost fabricate 7,6 milioane de doze, din care 2,1 milioane au fost trimise regiunilor ruse”, a adăugat ea, citată de EFE.

Anterior, şefa Agenţiei ruse pentru Protecţia Consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a dat asigurări că autorităţile sanitare ruse au pentru acest an capacitatea de a vaccina „60% din populaţie”, fapt calificat drept „o mare realizare”.

ADVERTISING

Totuşi, Popova a avertizat că întreaga campanie de imunizare trebuie organizată în aşa fel încât grosul populaţiei ruse să fie protejat până la toamnă, când numărul cazurilor de îmbolnăviri virale obişnuieşte să crească.

Rusia se află în plină campanie de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinul Sputnik V, produs de Centrul Gamaleia, şi - potrivit autorităţilor sanitare - au fost vaccinaţi până în prezent peste un milion şi jumătate de oameni.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇