Românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson vor afla săptămâna aceasta cu ce ser se vor imuniza la booster

Românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson vor afla săptămâna aceasta cu ce ser se vor imuniza la booster

Românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson vor afla săptămâna aceasta cu ce ser se vor imuniza la booster, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea cu Johnson&Johnson a început în luna mai, astfel că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja pimele persoane eligible care ar putea primi o doză de rapel (la 6 luni).

„Vom decide în această săptămână care va fi atitudinea de urmat la persoanele care au fost vaccinate cu Johnson & Johnson în monodoză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja pimele persoane eligible care ar putea primi o doză booster, având in vedere că vaccinarea cu Johnson & Johnson a început în luna mai”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că aceștia ar putea primi tot un vaccin pe bază de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna.

Însă, spune medicul, nu este exclus să fie vaccinați la rapel tot cu Johnson&Johnson.

„Probabil că vom recomanda tot un vaccin pe bază de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna. Însă nu este exclus să rămânem și pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeași tehnologie, adică Johnson & Johnson, având în vedere că datele de imunogentitate și de siguranță sunt foarte bune”, a mai afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vom avea maraton de vaccinare, în fiecare weekend, în București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇