Românii au donat în doar o săptămână bani pentru ca Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" să aibă două ambulanțe, nu una, cât spera

Românii au donat în doar o săptămână bani pentru ca Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu" să aibă două ambulanțe, nu una, cât spera

În urmă cu o săptămână, Salvați Copiii lansa un apel către români pentru strângerea celor aproximativ 77.290 de euro necesari pentru o ambulanță dotată special pentru pediatrie.

Era pentru Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, cel mai mare spital pentru copii din România. Unitatea aflată în administrarea Ministerului Sănătății nu mai are nicio ambulanță perfect funcțională. Patru sunt la casat, iar cea de-a cincea e veche și are permanentă nevoie de reparații.

Reacția românilor a fost rapidă și în doar o săptămână s-au strans 162.242 de euro, sumă ce acoperă costurile achiziționării a două ambulanțe.

ADVERTISING

”În urma apelului la solidaritate, lansat de Salvați Copiii România, Lidl România s-a implicat pentru a dona peste 76.000 de euro, suma necesară achiziției unei ambulanțe care să ajungă la medicii de la Grigore Alexandrescu.

În același timp, peste 5.782 de persoane fizice au donat 46.242 de euro, iar Banca Comercială Română (BCR) a acoperit restul sumei de 40.000 de euro, necesară pentru a doua ambulanță”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro de Salvați Copiii.

ADVERTISING

Organizația precizează că donațiile care se vor mai strânge vor fi direcționate tot către Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru bloc operator sau alte echipamente specifice intervențiilor de specialitate.

Cei care doresc să ajute o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct in contul organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale.

ADVERTISING

Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇