Reportaj Le Figaro: Într-un spital din România pacienţii sunt ţinuţi pe holuri (Video)

Reportaj Le Figaro: Într-un spital din România pacienţii sunt ţinuţi pe holuri (Video)
Foto: Captură video

Jurnaliştii francezi de la Le Figaro au realizat un reportaj la spitalul Matei Balş din Capitală.

Spitalul funcţionează la 110 la sută din capacitate, ceea ce înseamnă că unii pacienţi sunt ţinuţi pe holuri, în contextul în care România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, fiind înregistrate în ultimele zile noi recorduri privind numărul deceselor din cauza Covid-19, scriu jurnaliştii. Ei amintesc că România este una dintre ţările cu cea mai scăzută rată a vaccinării din Uniunea Europeană.

ADVERTISING

“Imensa majoritate, 93-95 la sută din ei sunt nevaccinaţi”, spune medicul Cătălin Apostulescu, managerul Institutului Matei Balş.

“N-am apucat să mă vaccinez”, le spune o pacientă reporterilor. Întrebată dacă ar fi trebuit să o facă, ea răspunde că este “dificil” de spus, deoarece “teama este foarte mare” în continuare de vaccin.

Boala i-a schimbat însă părerea unui alt pacient.

“Este o boală cumplită. Am fost printre cei care au crezut că vaccinul nu este bun, dar nu am gândit bine, a fost o alegere greşită”, spune el, adaugând că după ce se va vindeca intenţionează să se vaccineze.

ADVERTISING

Reportajul are peste 45 de mii de vizualizari pe pagina de Facebook Le Figaro.

Dans un hôpital en Roumanie, des patients sont hébergés dans les couloirsDans cet hôpital roumain, des patients sont hébergés dans les couloirs. Cet hôpital fonctionne en effet à 110 % de sa capacité. Ce pays est l’un des moins vaccinés de l’Union Européenne alors qu'une quatrième vague de Covid-19 s'installe en Roumanie. Le 7 octobre, 14 457 nouveaux cas ont été recensés en 24 heures pour 19 millions d’habitants. La veille, la Roumanie avait déjà atteint son record de décès.➡ https://video.lefigaro.fr/figaro/video/covid-19-dans-un-hopital-en-roumanie-des-patients-sont-heberges-dans-les-couloirs/

Publicată de Le Figaro pe Vineri, 8 octombrie 2021

Sâmbătă, 9 octombrie, a fost încă o zi cu peste 14.000 de cazuri de Covid. Au fost înregistrate 280 de morți, inclusiv un bebeluș şi un nou record de pacienți în stare gravă.

C.S.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇